Många projekt..

Tiden går år efter år och jag har många projekt kvar att genomföra.. En del blir väl kvar i drömform… men somligt ska realiseras, de har blivit mål… Men som sagt tiden krymper och jag känner att jag är i fel ända på livet för att ha för stora och för många planer.. Lika fullt så finns de där. Då gäller det att livet blir tillräckligt långt alltså..

Nu i juni, seglar jag iväg med god vän på hans båt. En lång resa blir det. Mycket att uppleva. Många nya platser och nya hav. En nätt tripp på tre månader. En resa som jag har drömt om länge men som varit lite svårt att få till.. När jag nu fick frågan om jag ville hänga med så var den grundliga betänketiden ca en och en halv sekund, sedan sa jag ja..

Nästa projekt är Finska skärgårdshavet, nästa sommar. Där har vi varit men hade på tok för lite tid. Så nu ska vi tillbaka dit och ha hela sommaren till det. Det tar en hel sommar för Finska skärgårdshavet mellan Åland och Finska fastlandet är stort. Det är ett jättlikt Öland… men hur många öar som helst.. Där är härligt att vara så jag brukar säga att det också är ett Gott-land..

Sommaren därefter, ska det bli en tur till Jylland.. Det är inget riktigt Öland utan bara en halvö.. Å andra sida så är ju hela Danmark ett Öland.. eller vad säger ni? Den sommaren ska vi segla genom Limfjorden.. över till Tyborön.. på Jyllands sydkust/västkust.. En stad med en lång och spännande historia.. Kommer ihåg den från sjörapporten förr… “Tyborön väst 12 meter/sekund och god sikt” Om omständigheterna är rätt, så tar vi oss till Helgoland och vidare hemåt genom Kiel kanalen..

Ja som ni förstår så gäller det att jag håller mig frisk om jag ska hinna allt detta. Därför gick jag till doktorn.. Nåja åkte bil då, för han bor ju ganska långt härifrån.. Du doktorn sa jag, jag har mycket på gång under flera år och jag känner lite oro för min hälsa.. Kan du fixa så jag håller mig frisk? Jo då det kunde han nog men .. det höll på att gårt åt döden direkt.. Vi måste ta några prover sa han.. Stick i armen och stick i fingret.. Redan då höll jag på att svimma.

Efter alla dessa prov så säger doktorn..” inga problem, du är allt igenom frisk. Du kommer utan vidare att hinna genomföra alla dina projekt, förutsatt att du inte blir sjuk och dör förståss”

Så nu sätter jag fart med projekten och troligen så kommer det till några både nu och då.. Det gäller att planera för livet..

God dag.

3 comments

  1. Nästa sommar kommer du/ni alltså på besök till vår stuga i Finland ! Du skrev hela sommaren, då får du passa på rutten så att den går mot Hangö då jag är på semester.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *