Vårmorgon..

Ja det är faktiskt en riktig vårmorgon. Luftfuktigheten är så hög så någon procent till så vore luften vatten. Fåglarna härjar i en tävling om vem som låter högst.. Eller som Motaladamen på radion sa “Fögla illvröler klocka fyra på möran” det är dialekt det.. Östgötska minsan..

När jag vänder mig om och tittar ut över sjön är allt täckt av dimma. Men.. Killingholmens översta del tittar upp genom dimtaket som en ubåt.. Så konstigt ser det ut. Dimma är konstigt.. antingen blir det dimma beroende på att det är varmluft som kommer åkande i de sydliga vindarna, eller så beror det på att det är kalluft som tränger sig på från norr.. Det blir dimma vilket som.. Märkligt

Men härligt.. snart kan vi börja titta efter “di blåe..” Björkarna alltså.. Ja naturligtvis inte ärkemoderaten Anders Björk han kan ju tyckas vara blå.. men det är vanliga växande vackra Björkar jag menar.. Sörmlands landskapsträd.. Titta strax så får ni se, en dag innan löven slår ut skimrar lövknopparna i blått.. Men bara en dag.. Märkligt minsan.

Min hund är gammal.. jag också förresten, så när vi är ute på våra hundrundor så går vi sakta. Vi går och tittar på förändringarna i naturen runt oss. Varje dag är lika märklig det sker så mycket och så fort så att vi måste gå sakta för att hinna se naturens växlingar från dag till dag.

Jag önskar att det vanliga dagslivet också kunde gå lite saktare.. Först startade massmedia ett jättedrev mot den här Omar Mustafa, som valdes in i sossarnas partistyrelse.. Han framställdes som en Islamsk samhällsomstörtare.. Partiledningen klarade inte trycket så de uppmanade honom att avgå.. kanske rätt i sig. Men då minsan.. bytte massmedia fot och det fort och började ett hets-drev mot partiet som sparkade ut Omar ur patistyrelsen bara för att han är Islamist… Visst kan man undra över massmedias inteligens.. Visst beter de sig lite konstigt..

Kanske skulle massmedia ha varsin hund, gärna något till åren, vid sin sida.. Så kanske de kunde gå lite långsammare och låta förståndet hinna med..

God och sakta dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *