Vad är det som hindrar..

En fråga som är bra att ställa sig ibland. I synnerhet när det är något jag vill göra.. Vad är det som hindrar? I bästa fall så är det inget.. bra då är det bara att sätta igång.. Annars kan det ju vara en del ibland ganska mycket.. Då blir det en lång lista på vad som hindrar mig. Ok då delar jag upp listan i två spalter.. I den ena spalten för jag in det som jag kan lösa själv.. i den andra spalten sådan som jag inte kan lösa själv.. Nu har jag två listor.. Det som jag kan fixa själv bestämmer jag en turordning på, när ska jag ta det och det osv.. sätter en färdigtid på den.

Den andra delar jag upp i ytterligare två spalter.. Spalt 1 är för sådant som går att fixa om jag får hjälp.. spalt 2 är sådant som inte går att fixa ens med hjälp.. Här gäller det att bestämma vem kan hjälpa mig med spalt 1 och när? Gör en turordning och när det kan vara klart.

Spalt två.. det som inte går att göra något åt… Är det något kvar där?? Om inte.. gå då vidare. Men om det är något kvar kan man ställa sig frågan.. Om jag helt enkelt skiter i det, vad är då det värsta som kan hända?? Kanske är det värsta inte så farligt.. stryk det då och jobba på med det som går att göra något åt.

Det var en himla lång utläggning som svar till signaturen “Mickan” som också vill ut på havet, i en tidigare bloggkommentar. Klart Mickan att du ska ut på havet.. Vad är det som hindrar??

God dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *