Vittring..

Han satte plötsligt upp näsa, ganska högt så där så man får sträcka på nacken, ni vet. Huvudet alldeles stilla och blicken stadigt fäst på en punkt i skogen på andra sidan vägen.. Det är något där, men han vet nog inte riktigt vad.. Det är lucas, hunden alltså, som ligger i morgondaggen på gräsmattan och med hjälp av sitt fantastiska väderkorn, spanar av området runt honom. Han känner att det finns något men det går inte att se.. Ännu.

Jag känner igen det där, jag kan också känna att det är något.. men har svårt att sätta tummen på vad det är.. Det händer ganska ofta, jag “känner på mig” och faktiskt, ganska ofta är känslan rätt, det är något. Sjätte sinnet kallas det, det vore spännande att förstå det bättre, sjätte sinnet alltså och det har inget med sex sinnet att göra.. Det är förresten passerat för många år sedan.

Nää just nu känner jag stark att något är på tok med Bråvallafestivalen. Ett jättelikt musikevenemang som går av stapeln i sommarens fagra tid i Norrköping. Ett jätteprojekt iscensatt av ett tyskt festivalföretag vars mål är att göra så stor vinst som möjligt. .. Kostnaderna.. står Norrköpings kommunalskattebetalare för. Kommunen har tagit på sig jättelika kostnader för att festivalen skall bli av. Jag har med väderkornet och med flera politikers hjälp, försökt få veta vilka de verkliga kostnaderna för skattebetalarna blir… Men obs.. ingen vet. Eller åtminstånde vill ingen berätta.. När får vi veta? När kommer smällen? Vem ska man då skylla på?

Många komiker kommer till festivalen för att uppträda.. Undrar om det blir några lokala förmågor från Norrköpings kommunstyrelse.. Nåja, det är nog viktigt med massor av komisk humor när den tragiska räkningen för detta tragikomiska arrangemang skall betalas.

Appropå tragik så läste jag i bladet att: Sverige är det land av de 34 OECD-länderna där inkomstklyftorna ökat snabbast. Vid en rangordning bland länderna hamnar Sverige på fjortonde plats från att 1995 ha haft de minsta inkomstskillnaderna inom OECD. – Den rikaste tiondelen har fått mycket mer än andra, säger Hans Heggemann på SCB till SvD.

Den Moderata politiken, oavsett vilket parti det gäller, har börjat bära frukt.. Klyftorna ökar i vårat Sverige.. Vill vi verkligen ha det så?

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *