Spegelblank.

Fjärden här utanför ligger spegelblank. En segelbåt kommer sakta körande, med sin lilla motor, öster ut. Vattnet är så stilla att man kan följa de små svallvågorna hur långt som helst. Solen har just tagit sig över berget i nordost och värmen börjar sprida sig.

Segelbåten seglar inte.. det finns ingen vind. Tänk vad bra det är med en motor då. Men vad nu då.. En dunk bränsle plockas upp ur stuvfacket, se här.. den här gör vi oss av med vi måste spara nu när det är dåligt med vind.. Seglena packas ner, de ska säljas.. ja det finns ju ändå ingen vind så då kan vi lika gärna sälja dom.. brum host spott suck.. motorn börjar sacka, den går inget vidare utan bränsle.. Jaha ja, då får vi ta bort lite smörjolja från motorn.. vi måste få motorn att förstå att den ska jobba.. annars ingen olja.. så det så!

Hallå där säger du.. Så där kan man väl inte göra! Nääe det är självklart, men så här gör vi idag.. Försämrar möjligheterna för människor att klara sig, (gör av med bränslet) ökar klyftorna i samhället,( tar bort smöroljan) minskar vuxenutbildningsmöjligheterna (tar bort seglen).. Istället för att använda motorns möjligheter i stiltjen i världsekonomin för att komma framåt utan vind, så sänker vi skatterna så vi inte har råd att köra den motor som så väl behövs just nu..

Jag sitter lungt och ser ut på naturen, den skiter i världsmarknad och konjuktur, den bara fungerar.. i balans. Snart kommer det säker lite vind också.

Segla lungt gott folk..

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *