Spänning..

På väg hem från en musikrepetition i gårkväll, lyssnade jag på radion. Som nästan vanligt så var det sport sport sport och sport.. Men nu var det hocky och tydligen VM final mellan Sverige och Schweiz. Föga intresserad som jag är så förvånade det mig att jag drogs med av spänningen. Första perioden var i full gång 1 – 1 var ställningen..

När jag stängde av bilen på gården hemma och med raska steg gick in genom dörren, ropade hustrun.. “skynda dig in det är jättespännande” Jag vet ropade jag tillbaka 1 – 1 och Schweizarna har en man utvisad.. Näääe svarade hustrun, det är final på “mästarnas mästare” och Anna Lindberg leder..

Tänk vad spänning kan vara olika, är den riktigt olika och pulserar så är det växelspänning.. Växlande spänning var det i lördags, då skulle en segrare i Eurovisionsslagern.. koras. Det var inte lätt. Det gäller ju att ett land som har råd att arrangera nästa års tävling vinner.. Ja för någon bästa låt går väl ändå inte att gallra fram i detta musikaliskla sönderfall. Spännande var det iallafall lite.. Men inte värre än att jag stängde av och gick och la mig.. Nästa dag fick vi veta resultatet.. Danmarks låt vann.. Ja Danmark har ju råd. Bra vinnare.. De kanske kan utnyttja organisationen och arenan som nu ändå finns i Malmö.. Samarbete över gränserna.. Gränserna förresten vinnarens pappa är ju svensk.. och Skåne har varit Danskt så länge så vadå.. Vilket land är det som har vunnit, om man tänker efter..

Spännande är det vid Östersjövarvet i Norrköping.. I dag skall masten sättas upp på sommarskeppet.. Ett omfattande arbete som kommer att utföras av mastleverantören.. med mobilkran.. Är allt rätt, stämmer alla mått finns alla grejor?? Spännande minsann..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *