Var är vi?

Nu är det klart, lite städning kvar bara så är sommarskeppet Xora klart för en resa i det blå.. Blått hav, blå himmel, sköna sommarvindar åt rätt håll. Ja så tror jag att det blir.. Visst ja en sak är inte klar, den nyinköpta AIS:en, fungerade inte.. AIS är en lite låda som sänder små radiosignaler som berättar var vi är, vem vi är och vart vi är på väg.. Bra information för våra omgivande fartyg och om vi själva undrar.. så kan vi titta efter var vi är.. Du kan också se om du vill.. här är en webbadress, kolla på den. http://www.marinetraffic.com/ais/se/default.aspx

Appropå AIS… så undrar jag om det inte vore bra för kommunledningen i Norrköping att köpa sig en sådan.. Då kanske de vet var de är.. Eller så är det bra för oss väljare att veta var de är..

Nu ska kommunens bostadsbolag, Hyresbostäder, sälja ut mer en 1000 lägenheter till privata aktörer.. Ett kommunalt bostadsbolags uppgift är att se till att vi har lägenheter som kan hyras ut och att man ska veta att det görs till ett så lågt pris som möjligt…

Det är en ideologiskt fråga. Vi ska se till att det finns ett gemensamt alternativ till de privata bostadbolagen. De privata har vinst som affärside det ska inte kommunen ha. Nå väl, nu ska vi frånsäga oss möjligheten till ett solidariskt och ideologiskt bostadsinnehav och låta de privata vinstintressena ta över… Men säger kommunledningen.. “Vi ska bygga hundra nya lägenheter istället” Ja jag vet.. Höghuset i Strömparken tex.. vilka hyror blir det där? Vilka människor kommer att ha råd med det? Antagligen inte de som Socialdemokraterna i Norrköping säger sig värna iallafall..

Dessutom finns det ju inga tomter för nybygge.. Vi kan inte bygga permanenta förskolor.. Barnen får vara i baracker.. Jo men säger kommunstyrelsens ordförande, Lars Stjärnkvist, “det är ju svårt att få tag på mark att bygga på.. annars hade vi gjort det så klart”

Jaha.. den mark som inte finns att bygga på ska nu byggas hyresrätter på av kommunala bostadsbolaget… Förstår ni?? Det gör inte jag.. Jag tror att det vore jättebra för kommunledningen och oss väljare att det fanns en AIS monterad på kommunstyrelsen och kommunfullmäktige..

God dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *