I sommarens soliga hagar..

Ja några hagar är jag ju inte i förståss, men sommar och soligt har vi.. Vädret är nådigt.. Kejsarn jobbar bra. Vinden är också åt rätt håll.. för många, dock inte för oss. Svag vind och mot..

Ja ja man ska inte klaga vi har det himla skönt vill jag säga. Från fyrudden i våran hemmaskärgår, tog vi oss till Simrishamn i Skåne.. utan stopp.. Det blev nattskift kan jag lova. Vi delade tiden på oss tre, jag fick natten med en vacker soluppgång i ryggen.. natten innan sov jag inte heller.. kallt utan täcke. brrr Men nu efter en stillsam natt I Simrishamn är vi utvilade alla tre..

kruxet är att vi kör motor nästan hela tiden.. “Jag vill segla” säger jag till Skepparn.. Nä nä då hinner vi inte, men för all del segla en stud då.. Säger han. Jag seglade å seglade å seglade.. inte faan kom vi någonstans.. Vi låg utanför Kåseberga i flera timmar.. Men skönt var det..

Nä nä sa skepparn.. Utanför Kåseberga får vi seglen bärga, snabbt en motorstart, så vi får lite fart. Han är allt lite poet den här skeppar´n.

Dagens mål är Falsterbo kanal, oväder är anmält av smhi, åska och drivis. Nåja åska iallafall. Skönt om vi hinner in i tid.. Den här båtens mast är så djäkla hög så åskan behöver ingen blixt för att nå oss.. Den räcker fram ändå..

Hörni.. hur går det hemma? Har ni fått veta vad “Bråvalla festivalen” kommer att kosta oss skattebetalare, eller mörkar kommunledningen fortfarande?? Och… fullmäktigeledamöterna ställer väl inga frågor, för då kan det ju avslöjas att de inte vet vad de beslutar om.. Oj oj oj

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *