Revelj..

Vi låg väl förtöjda i hamnen vid Falsterbo. Åskvädret drog förbi ganska snabbt.. Men kors vad mycket jättar det bor i Skåne, för den gamla asaguden Tor, åskan alltså, fick hänga i ordentligt, djäklar vad det blixtrade och dundrade.. Ja våra svenska folksagor säger ju att den fornnordiska guden Tor´s viktigaste uppgift på den tiden, var att jaga jättar och då var det blixt och dunder.. Kanske finns det en del som tror det idag med…

Efter en skön sovande natt, väktes jag av att någon tutade. 05.45 visserligen ska vi iväg skapligt.. men så tidigt, före sjörapporten, nä nä nu får han väl ge sig.. kaptenen. Tutandet återkom.. kan det vara en båt som tutar för broöppning? nej då ingen båt i sikte och nu började det titta upp människor lite här och var..

Ja vet sa kaptenen, det är vi som tutar. Det har blivit något galet med knappen, så jag fick ta bort säkringen för att det skulle sluta.. Nåja lika bra att vi kommer iväg då, innan de andra kommer på att det var vi.

Just nu har vi lagt till i Limhamn, vi ska få några saker fixade på båten.. Autopiloten tex.. den vägrar att vara med.. Den strejkar lika väl som bussförarna.. Inte så konstigt förresten.. Det här med bussförarna alltså.. Efter den här löjliga avregleringen och lika löjliga upphandling av buskörande busskörarbolag, så riskerar varje buskörande bussförare att bli utan jobb var tredje år.. Då ska det göra en ny upphandling och ett nytt bussbolag kommer in.. Vem vill ha det så?? Inte jag iallafall och inte bussförarna..

Men autopiloten då, den riskerar ju inte att bli utan jobb.. Nääe då får vi fixa så den fungerar då.

Kvällens mål är Köpenhamn.. vi “köper ingen hamn” alltså, vi ska bara vara där över midsommarhelgen. Kul.. kanske blir det en eller annan dansk öl då då..

God dag på er och trevlig helg.. var försiktiga med sprit och sex, trevligt kanske men ack så farligt…

1 comment

  1. En hälsning till Xora besättningen!
    Snart har du glömt käbblet på hemma arenan där politikerna dansar, allt till förmån för dagens prognos och vad som kan vankas till middag eller andra händelser av större vikt för en styrman ombord på Xora.
    Vi ligger just nu med bra WiFi i Gudhjem och småputtrar än efter dagens stekande i sittbrunnen.
    73 de SA5ATL/MM till SA5BAK SA5AOV

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *