Midsommar i Nyhavn..

Köpenhamns gamla glädjekvarter, Nyhavn.. Det finns fortfarande mycket glädje där. Glada människor, god mat, gott öl och rader av vackra hus på båda sidorna av hamnen. På kajerna är det tätt med uteserveringarna. I vattnet, förtöjda vid kajerna ligger det många fina gamla.. gaffelriggade segelskutor, en fröjd för ögonen för en fantast.. Jag alltså. Fullproppat med folk och de allra flesta inte fulla.. Så som sagt, ett riktigt glädjekvarter.. Kanske inte på samma sätt som förr men det gör inget.

Fantasin skenar… tänk om Norrköpings kommun kunde åstakomma något liknande.. Tänk er bara dessa vackra tjärade segelskutorna, liggan efter kajerna mellan hamnbron och “Oskar Fredriks bro” Nuvarande drottning gate bron.. Och härliga uteserveringar därtill, ja det vore något det..

Vi då.. ja vi är i Limhamn för att få saker fixade på båten som de inte kunde fixa förra besöket häromdagen. För leverantörerna hade inte fixat sina åtagande.. Inte nu heller, grejer kommer inte, reparationer görs dåligt.. Jätte lång tid tar det med fackmän som inte håller det de lovar… Ja ja Sveriges näringsliv i ett nötskal.. Så skyller de allt på höga skatter och höga löner, när det bara handlar om djäkligt dålig ordning bland de som äger företagen..

Men vi sitter ju inte i sjön, och inte har vi någon större brådska.. Om vi kommer i väg härifrån så har vi fin vind mot tex Mölle eller Varberg. Vi vet helt enkelt inte var vi hamnar och inte när.

Ha det så bra alla och njut av sommaren, vänta inte på den för det är den som pågår..

1 comment

  1. För att få fart på Norrköpings småbåtsliv och båtturism, så krävs att det grävs en kanal från Bråviken via Glan till Roxen, då ska ni få se på turism!
    Hörde i morse att ni ligger i Varberg nu. Sänder ni positionsrapporter via Winlinksystemet, eller annan väg än AIS?
    Seglarhälsning till tutti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *