Ett litet paradis..

Fair Iland.., vilket underbart ställe. En ö med en fågelstation mitt mellan Shetland och Orkny. En liten trång men välskyddad hamn. Fåglar över allt och lite till. Några som jag inte känner igen och en hel del bekanta.. Det är bara att här har de andra namn.. Undrar varför inte folk kan använda de svenska fågelnamnen.. Härliga människor träffade vi också. Apropå det.. inte en kotte kan prata svenska här, men när de kommer och hälsar på hos oss, då ska vi minsann kunna prata engelska för att de är våra gester.. Jo lite svenska använder dom, till och med Östgötska.. Vid alla grindar och utgångar står det ”Gate” det förstår jag i alla fall. ”Gate upp å gate ner och bare glutte i skyltfönstra” Det är dialekt som jag känner igen.

Från Fair Ila gick vi vidare till Orkny, Kirkwall. Spännande tur i strömt vatten.. Tänk bara.. strömvirvlar mitt på havet.. Motorgång med autopiloten igång och hej och hå vad den fick jobba för att kompensera för strömmen i vattnet, 10 – 15 graders skillnad på kompasskurs och kurs över grund.. Det är spännande med ström. Ström skapar spänning..

Kirkwall, var inget märkvärdigt, vi är allt lite bortskämda nu, med vackra platser alltså.. Så med utgående tidvatten drar vi söder ut, mot Inverness.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *