Strömmen rusar kors och tvärs..Igenom havet.

Ingen vind, bara strömmar. En hit och en dit. En vacker solnedgång men riktigt mörkt blev det inte. Ljuset fanns hela natten i norr. Natten ja, vi sov i skift för det är långt mellan Kirkwall och Inverness. På mitt nattpass sov också sjöfåglarna. De märkte inte att vi kom körande och det blev ett uppjagat kacklande när vi nästan körde på dem i deras sovande tillstånd.

Den stämningsfulla natten avlöstes av en helt igen-dimmad morgon. Men då sov jag. Vid uppvaknandet kl 7 var det fortfarande dimma. Jag blinkade och blinkade men det var lika suddigt ändå. Den långa viken in mot Inverness var lagd i dunkel.. Nå, när det inte var så långt kvar, försvann dimman och ett vackert landskap uppenbarade sig. Här på land växte det skog.. vilket vi inte sett sedan vi lämnade Norge.

Med bara 10 distansminuter kvar till hamn så kom undervattenspatrullen för att kolla vilka vi var.. ett femtontal delfiner forsade runt i häftiga krombukter. Nästan som om de ville visa hur lätt det var att simma.. Vi kände oss välkomna av deras krombuktande.

Inverness är en härlig stad. Musik på gatorna.. Riktiga säckpipeorkestrar marscherade runt under ett livligt spelande. Det var en höjdare.. Samma höjd är det inte på maten.. Jag vill äta typisk ”skotte” mat sa jag åt den andra.. Tänker kanske mest på choklad biten ”Skotte” som vi har hemma. Men det var svårt. Vi åt indisk mat en dag och kenisisk mat nästa dag. Till slut hittade jag den.. Restaurangen med skotte mat. Att det var så kunde jag se på namnet.. Mc Donalds… Nä nä, sa de andra, där äter vi inte. Tänk att de inte vill testa något inh”ä”mskt..

I dag är det lördag, det blir en ny tur på stan. Vi hoppas på mera musik..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *