Siesta..

Nu så har vi äntligen kommit söder om Biscayabukten, det var inte helt utan problem, men.. vilken underbar värme vi har mött här. De sydliga breddgraderna gör sig påminda utan prut. 30 grader varm, solsken och.. naturligtvis siestan.. Klockan 12 avstannar det mesta här sedan händer inget förrän vid 17 tiden då drar verksamheterna igång med full styrka. Stadslivet är myllrande.. gågatorna är fulla av nyktra människor. Restaurangernas gatuserveringar trängs med soptunnorna, en del betydligt fullare än människorna. Värmen håller sig långt in på natten. Sent på natten kommer det lite svalka, lagom så att det går att sova.

Inte helt problemfritt på Biscaya.. nä där var vi med en som vanligt felaktig väderprognos.. Våra gribfiler och verklighet stämmer inte så ofta. Vi möttes av en sydvästlig kuling som senare skulle vrida en aning åt väster.. Ok då, vi var där vi var och då är det bara att fixa det som det är. En trygg båt som tål dessa omständigheter var vi i och det var skönt för plötslig blev farten 0.. Vi svängde med i vindriktningen och blev liggande så.. Förseglet rullades in men storseglet, lyckligtvis revat.. går ju inte att få ner med så mycket vind från akter. Vågorna ganska höga.. kanske upp till 4 meter..

Båtägaren och en av besättningen lyckade fånga upp en av linorna i fiskeredskapet och med förenad styrka dra det upp en bit så det gick att skära av skiten. Lyckligtvis satt det bara om rodret och vi hade inte motorn igång så allt avlöpte väl.

Nu har vi kommit till La Coruna i norra Spanien. Här äter vi och vilar ut ordentligt. Väderprognoserna säger nu att det blir nordliga vindar endera dagen och då fortsätter vi söder ut. Men som sagt.. väder prognoser är ingen vetenskap, det är gissning och i synnerhet när vi envisas med att gissa själva…

God dag på er

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *