Tala ut.. kramare!

Jag har ägnat lite tid åt att lyssna.. och titta. Jag har till och med frågat efter dem.. Men ingen vet, ingen har hört något från dem.
Så i går tog jag en sväng på stan och tittade i de flesta hörn och torg.. Ingen stans fanns ett enda spår..
Jag har alltså letat efter alla dessa förespråkare för kärnkraft.. De borde kliva fram ur sina gömslen och berätta varför det fortfarande läcker ut dödliga doser radioaktiv strålning från kärnkraftverket i Fukushima i Japan.. Kärnkraftkramarna borde stå upp och berätta varför fisken är i giftig av strålning i stora delar av havet utanför Japan.. Allt detta som inte kan hända och som om det händer.. inte är farligt..
Allt detta vill jag att kärnkraftkramarna nu kliver fram och förklarar…

“Det tisslas och tasslas en hel del i din vänkrets, men det bör du ta med en nypa salt”.. Detta enligt mitt dagliga horoskåp.. Ja ja, för det första tar jag alltid tissel och tassel, med en nypa salt och för det andra så tror jag inte på horoskåp.. I allafall inte så ofta och inte så mycket … eller ja det vete sjuttom om det inte stämmer ibland då..

Appropå tissel och tassel, det är kyrkoval snart, ja faktisk redan i dag kan man börja rösta. Det har kommit mycket reklam om “opolitiska” som vill styra i kyrka och om särskilt troende grupper som anser sig bättre skickade att styra sin.. kyrka.. Faan trot..
Jag läste ett uttalande från en centerpartist, en vän till mig, som sa att ” Är det någon som tror att vi skulle ha haft kvinnliga präster idag om bara de “kyrkliga” grupperna hade bestämt”?? Bra fråga tycker jag..

Jag tycker att det blev mycket enklare nu.. Jag ska rösta och jag ska rösta på de som står för demokrati.. också i kyrkans värld..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *