När yttre och inre sanningen möts

Ja så skrev en av våra stora författare, jag tror att det var Torgny Lindgren. Han menade att vi lever med en inre sanning om oss själva men det är först när den möter en yttre sanning som förändring kan ske.. Jag tänkte skriva att utveckling kan ske, men det är ju inte självklart..
Å andra sidan kan vi ju bestämma oss för att den “yttre sanning” bara är okunnigt skitsnack som vi inte behöver bry oss om… Då sker ju inte heller någon förändring..
Hörde på nyheterna om hur USA systematiskt tjuvlyssnar på andra länder.. Så obegåvat och löjligt.. Vad sjutton håller de på med..
Det är väl bättre att de ser till sitt eget land och försöker få det att fungera.. En kongress som lamslår hela USA´s utveckling mot solidaritet och demokrati.. De har verkligen egna bekymmer att ta i tu med. Men å andra sidan så kan det ju vara så att.. “om man lyssnar i smyg, så kan man få veta sanningen om sig själv”… Men den sanningen bryr sig kanske inte USA om.

Appropå att lyssna, så var jag i Karlskrona nyligen. Där var det lika trevligt som vanligt.. ända till klockan 04,30 på söndagsmorgonen.. Då blev det ett himla tutande.. Det tutade och tutade så första tanken var att vi har blivit utsatta för ett flyganfall. Tanken om var det finns skyddsrum kom på mig. Men jag vet ju inte det.. Nå efter nästan en timmes tutande blev det tyst, för att efter en halv timme dra igång igen. Den här andra gången tutade det nog bara tjugo minuter eller så..
Sedemera visa det sig vara en “Tågtuta” som hade hängt upp sig..
För att få Karlskronabornas förlåtelse, bjuder nu tågföretaget på några frukostfrallor till de drabbade.. Undrar om jag får några?

I dag kommer ingen rök ur skorstenarna på skärblacka pappersbruk.. Vänd blicken mot skyn och tänk.. Kan man tänka sig något mer ödsligt än ett pappersbruk utan rök ur skorstenarna? Svensk skogsindustri.. ett grundfundament för Svensk välfärd.. Här möts just nu en inre och en yttre sanning… när ingen rök kommer ur skorstenarna..

Jo appropå det.. God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *