Pytt i panna..

Norge har skaffat sig en “bakkefylla”.. kan man kalla det för bakkefylla tro. När man har supit till och festat och haft kul några dagar.
När man i ren glädjeyra röstar fram en regering “bara för att få något nytt”.. alltså inte för att de gamla har skött uppgiften illa utan bara för att “det är kul med förändring”
Ja ja vi får väl se hur kul det här blir.. till och med ett främlingsfientligt parti med i regeringen i ett demokratiskt land…
Jag tror att det är här som bakkefyllan kommer in i bilden.. Kanske säger man i Norge idag att , vi skojade bara… Men ett val är inte på skoj.. Nu har Norge sin högerstyrda “Pytt i panna regering” Det kommer att påverka Noges medborgare lång tid framöver. Det finns ingen ångervecka.. när det gäller fria demokratiska val…
Så därför ska man tänka noga efter före…

Appropå ångervecka så är det snart slut på mina böcker. Inte i bokhyllan alltså men på förlaget.. Jag fick meddelande i går att den bok som jag har skrivit håller på att ta slut. Frågan är om det ska tryckas upp flera.. Njaeä svarade jag, jag tror inte det. Jag har börjat skriva på nästa och då är den förra avslutad för mig.. Så jag har lite svårt att tänka på det nu. Förlaget får bestämma..
Jag ska åka på bokmässan i Göteborg istället. Där hade jag tänkt berätta om min bok för publiken men.. eftersom den snart är slut så hoppar jag över berättande.
Jag går runt och lyssnar på andra istället.. Spännande.

Kan man hoppas att hösten gör sitt intåg i dag? Hoppas och hoppas.. ja faktiskt det följer ett lungnare tempo med mörkret och det är skönt.. Sakta farten, tänd en lampa, läs en bok, slappna av och börja fundera på planeringen för nästa vår och sommar…
Inte alls så dumt egentligen..

Appropå inte alls så dumt.. Kom i håg att rösta i kyrkovalet, inte heller där finns det någon ångervecka. Det är nu… vi kan bestämma!

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *