Att angöra en brygga..

Konsten att rätt angöra en brygga, är få förunnat.. Jag såg filmen om Monica Zetterlund, min klart lysande sångstjärna genom många år. Hon har jämte en handfull andra sångerskor dominerat svensk kvalitetsmusik. Men men, inga träd växer upp i himlen. Det var gripande och deprimerande att se filmen om hennes liv.
Jag såg vad föräldrar kan ställa till, naturligtvis utan onda avsikter, bara i brist på bättre vetande.
Jag såg vad individualismens ständiga bekräftelsebehov kan förgöra en människa.
Men framför allt vad spriten i kombination med bekräftelsebehovet snabbt bryter ner en så fantastisk person som Monica Zetterlund..

Att med detta som bakrund läsa i tidningen att livsmedelskedjan “Citygross” vill trotsa Svensk lag och bistå vid inskaffandet av alkohol, gör mig beklämd. Ynkligt av “Citygross” Det är viktigt att vi alla stöder den svenska alkohollagen.
Citygross kan inte angöra en brygga rätt.

Hösten biter till. -2,6 grader nu på morgonen. Härligt sa vi, hunden och jag, nu fryser fästingarna ihjäl. Dessa läskiga otyg.. Hörde på radion att fästingarna kan skapa köttallergi
hos människor.. Så rysligt och förfärligt… eller?? När jag tänker närmare på saken så tycker nog inte de stackars djuren, som hålls stallade under ibland vidriga former, det.
De stackarna som inlåsta väntar på att bli ihjälslagna av råa människor för att sedan hamna i Citygross köttdiskar..
Det kanske inte vore så dumt ändå.. med lite köttallergi..

Näe fy vilket klagande, nu ska jag lyssna på en skiva med Monica Zetterlund och njuta av hennes undebara röst och vackra svenska jazzsång.

God dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *