Rutiner mm

Jag hör till de som gillar måndagmorgonen..
Det har blivit så på senare tid. Hunden och jag går hemma och stöter, vi har bestämda rutiner som rutar in vardagen.
Det kan tyckas lite tråkigt men det är det inte. Bestämda rutiner skapar förutsägbarhet och det inger trygghet. Inte alls så dumt.

Så blir det lördag och söndag.. då stämmer inte våra rutiner alls.. När matte klär på sig och ska gå ut med hunden så tittar han på mig lite frågande? Du då husse ska inte du med? Inte är det rätt tid heller.. Han står en stund lite tvekande i hallen.. men så bestämmer han sig.. Ja ja jag går väl med matte då, för jag vet ju att hon tycker att våra promenader är härliga.. Så försvinner han ut igenom dörren. Det är en mycket snäll hund, han den här Lukas..

Andra rutiner som visat sig de senaste dagarna är de eländiga våldsbrotten. Folk skjuter på varandra som värsta vilda västern.. Varför har det blivit så. Stats och polismakten står maktlösa.. verkar det som. Varför då? Har vi sparat in så mycket pengar för att sänka skatterna så att vi inte har råd med de poliser som vi så väl behöver.
Poliserna är ju fullt sysselsatta med att jaga fortkörare, för att få in lite kosing.. antar jag.

Det är lika illa i Karlskrona såg jag.. där har skolan det så snålt så att lärarna får hoppa in och extraknäcka som säljare.. Men det kanske inte är så dumt om man tänker efter.. Lärarna ska sälja kunskap åt sina kunder som är eleverna i skolan.. Att sälja kräver lite mer av lärarna än vad som är brukligt.. Himla bra tanke faktiskt.. Heja Karlskrona, ni kanske har kommit på något riktigt bra..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *