Vänskap.

gårkväll var jag på en underbar konsert i Matteuskyrkan i Norrköping. Allt till moraliskt och ekonomiskt stöd för Nina Törnström som drabbats av allvarlig sjukdom. Hon har drabbats i en tid när vår Svenska välfärd inte anser sig räcka till. ”Vi kan inte göra mer”
Men en lösning finns, ett kirurgi team i Uppsala är beredda att göra en realistisk insats. Men ”nej då” säger landstingets sjukvård. ”Vi kan inte satsa dessa pengar på dig..”

Kvällens musikaliska innehåll och blandning var hur bra som helst. Men det som jag njöt mest av var ändå den fina vänskap som visades upp. Vänskap och solidaritet mellan människor, både utsatta och inte utsatta. Den vänskap som föds av ett engagemang i andra människors utsatthet, men inte minst den allra innersta kretsens djupa vännskap.
Jag njöt av att höra de uttryck som denna vänskap tog sig.

Jag hade en tanke i huvudet..
Lycka är att ha riktiga vänner men lycka är också att få vara en riktig vän.

Att jag var djupt berörd av kvällen det förstår ni va?

4 comments

  1. Det stämmer delvis JÅS, jag är moderat men är inte representerat i landstingspolitiken. Anser för övrigt att Ninas familjs öde är mer av tragikslaget än partipolitikslaget. Bilden fick jag av Ninas barns pappa…

  2. Påpekas bör att Roger Åkesson representerar moderaterna, de som i landstinget bestämmer över pengar till operationer utöver det vanliga. Om hans bild av den här verkligheten, som Nina liver i, stämmer eller inte, kan inte jag bedömma.
    Jan-Åke

  3. Nu har jag tyvärr fått mer insikt i fallet Tina än vad jag önskat då en bekant tidigare haft ett förhållande med henne och det handlar inte om att landstinget inte är beredd att satsa pengar, det har man gjort under många år. Det handlar om att metoden som Uppsala för övrigt inte har erbjudit än inte är evidensbaserad, vilket antagligen är rimligt. Nu hoppas jag att hon får hjälp och att de kan hjälpa henne. Massor av människor har bidragit ekonomiskt till insatsen i Uppsala men än vet vi inte om de tror sig kunna behandla hennes diagnos. Det är en tragisk historia, inte minst för hennes barn som tvingas läsa överallt om det men det är långtifrån sanningen att landstinget bedömt att de inte vill satsa pengar. Det har de gjort

  4. Fantastiskt fint att få känna så, att få vara en del i allt detta.
    Fantastiskt för henne att känna detta engagemang. Kram till dig

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *