En runda..

Tillsammans med några goda vänner var jag på en “Pubrunda” igår. Den yngsta i gänget är nyss fyllda sexti. När en yngling på bara 40 år, fick höra om våran runda så utbrast han “Ni är så gamla allihop så ni får kallade det Antikrundan, istället” Djädra ironiska spoling ..

Men för att komma till puben fick jag ta en riktig runda, det är så krångligt att ta sig fram i Norrköping så hälften vore nog. Det byggs refuger och justeras rondeller, det byggs gupp och nya övergångsställen.. Det byggs och byggs och byggs.. Men inte på något ända ställa repareras det.. Alla dessa förbannade hål i asfalten som slår sönder bilen också i mycket låg fart, kunde de på tekniska kontoret gå ut och laga, istället för att bränna alla pengar på att bygga en massa nya grejor som ingen har frågat efter.. Tocken djäkla ordning

Till slut kom jag till rätt pub iallafall.
Efter bara en öl så kom vi på att diskutera telefonabonnemang.. Måste det vara så himla svårt att jämföra kostnader och service mellan de olika operatörerna.. Det är ett så svårt val även för den mest insatta ungdomen med den nyaste utbildningen..

Det är ju nästan lika svårt som att välja vårdcentral.. Här har det gjorts statestik på de olika vårdcentralern man kan få veta saker, tex väntetider, bemötande, telefontillgänglighet… men inte ett skit om säkerheten i diagnoserna, hur många diagnoser som stämmer eller hur många som har blivit botade.
Helt meningslöst att försöka välja alltså..

Då kan man ju ana hur det ska bli för en gamling att behöva välja vårdgivarföretag till sin hemtjänst. .. Det måste ju vara helt omöjligt att göra ett vettigt val.
I dag i Folkbladet skriver en av dessa fullständigt aningslösa KD:sare om vikten av att få välja själv… Dem snackar totalt i sin religiösa nattmössa.
När jag ska ha hemtjänst eller åldringsvård (snart nog) så vill jag att unga välutbildade och kunniga i ämnet, ska se till att jag får den omsorg som jag “förtjänar” Jag vill inte välja själv, jag har ju redan svårt att välja telefonoperatör..

PLUS, tv programmet plus, ska testa termosar. En omfattande test med inriktning på de saker en termos ska göra.. Det tv programmet ska jag se.
Jag vill veta vilken termos som är bäst så jag slipper göra en massa vansinniga val..

Men jag väljer att önska er, en god dag allihopa..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *