Påminner om dagens höjdare..

Påminner om dagens händelse på Tyska torget. Själv är jag påväg dit för att inte missa uppsättningen av antennen mellan Rådhustornet och tornet på Hedvigskyrka. En händelse väl i klass med “tomteluvan på rådhuset” Så när ni passerar titta upp! arbetet påbörjas 7,30.
Nu drar jag till stan.
God dag på er

Här kommer en repris på fredagens blogg.
Ett fantastisk experiment genomförs i Norrköping nästa vecka.

Norrköping amatörradioklubb har fått tillstånd att testa nya kortvågsantenner uppe i rådhustornet och i tornet på Hedvigs kyrka.
En lång antennkabel ska dras mellan de båda tornen. Längden anpassas för det så kallade 80 metersbandet som har en räckvidd inom hela Sverige.

Anledningen till testet är att pröva säkerhetssystemen vid ett eventuellt totalt elavbrott. När allt annat är utslaget så kan man ändå hålla kontakten över landet med ett enkelt bilbatteri.

Testkörningen kommer att göras på 3 621 Mhz och kan avlyssnas av alla med den inställningen på radion. Tiden blir ca 08,40 på tisdag morgon.

Radio Östergötland och Östnytt kommer att övervaka det historiska försöket. Eventuellt kommer Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjärnkvist att läsa ett kort Norrköpingskåseri.

Utvärderingen av försöket ska göras av Statens räddningsverk.

Så passa på att följa projektet från tidigt tisdagsmorgon, då börjar antennbyggnationen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *