Historien upprepar sig..

Obehaglig händelse i Hageby i Norrköping väcker gamla minnen. Minnet är visserligen riktigt gammalt ända från nittonhundra tre. Vår Svenska visförfattare Olle Adolfsson har gjort minnet oförglömligt med sin visa om det stora bråket på Tegelbacken i Stockholm.
Visst finns det likheter…

Det var grabbarna från Eken, det var grabbar med kulör
Det var grabbarna som var på ett sjuhelvetes humör
Och med knogjärn och med påkar och med blodet rött och hett
Gick till Tegelbacken för att skipa rätt…

Annars har det varit en alldeles underbar påsk. Så fint påskväder har vi inte haft i “mannaminne” hur långt det nu är. Vårrustandet av båten samt inte minst, det sociala umgängen på båtuppläggningsplatsen, har tagit all tid.
Fågelkvitter i träden och vitsippor på marken.. Härligt alltså.

Men jag har saknat något.. En häxa.. De ska ju komma flygande på sina kvastar men si.. inte en ända. Häxor kan flyga på kvastar, de kan trolla och de har kaffepannan med sig. Det vore helt enkelt fantastisk att träffa en sådan någon gång..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *