Vilka härliga dagar..

Nu har det nästan varit sommar i över en vecka.. I alla fall på dagarna.
Nätterna kan man utan vidare kalla kalla.. Men vad gör det jag räknar bara sommardagarna.

Som ni säkert vet så är det mycket att göra de här första varma veckorna. Alla som har en båt, rusar runt med något stirrigt i blicken.. Om man frågar vad som står på, så kan svaret bli -Jag ska i på lördag..
Jahaja, när en båtägare säger att han ska i så menar han att båten.. ska i. Det är alltså sjösättning som avses..

Om det är en tomtägare eller balkongodlare eller kollonilottsodlare man träffar, så gör man inte det, träffar dem alltså.. Ingen är hemma.
De är alla på trädgårdsmästeriet eller plantskolorna och jagar växter.. Prata med en odlare på plantskolan, det går inte. Alla rusar runt med något stirrigt i blicken, inköpslistan i handen och mumlande om färger, växtzoner, temperaturhärdighet, blommningstid och risker för angrepp av skadeinsekter..

Finns det då ingen som tar det lugnt och är som folk? .. Jodå, våran hund.. Han ligger i skuggan bakom julgranen på gräsmattan, granen som ännu inte är borttagen fast det är slut på julen för länge sedan. Där ligger han och har koll på allt bara med att låta ögonen röra sig lite. I bland lyfter han på huvudet och tittar på någon som kommer springande på vägen, något som inte hinner annat än att springa. Ja ja..

Jag tar med mig mitt morgon kaffe och sätter mig ute hos hunden och njuter av stillheten en liten stund.

God dag till er alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *