Gå på stan är svårt.

I går var jag i stan, högst motvilligt men ändå. Jag var tvungen att besöka ett apotek och de finns bara i stan.

Väl inne på apoteket så blev jag stående framför receptdisken utan att den därvarande personalen ens tittade upp och sa hej.

En av de andra i personalstaben upplyste henne om att hon hade en kund.. Då tittade hon upp och sa: Jag ska strax hjälpa dig..

Jag påpekade något syrligt: Eftersom jag är kund hos dig så är frågan vem som hjälper vem? Och jag vill ha service, inte hjälp.

Hon funderar nog fortfarande på vad jag menade..

Ute på Kungsgatans trottoar råkade jag ut för ett tillbud, Trottoaren för gående var blockerad av stora reklamskyltar och när jag var tvungen att gå ut på cykel banan för att komma förbi, kom det en cykel i hög fart och svischade förbi.. Det kunde ha gått riktigt illa.. för cyklisten.

Då tänkte jag på när Karin (C) Johnsson, kommunalråd i våran politiska pyttipannakvartet i Norrköpings kommun sa. Vi har tagit krafttag för att stötta våra näringsidkare de ska få ha sina uteserveringar på trottoarerna..

Var vi gående ska vara framgår inte så tydligt.

Men Kanske har inte våra kommunalråd gått på Kungsgatan någon gång..

Titta på allt som blockerar gångbanan, till vänster är det cykel bana..

1 comment

  1. HejMitt favorit hemskaste ställe med blandtrafik är trottoaren utanför God Vän på Kungsgatan.Nu är det vår i Gislöv o kulingen viner förbi!Hadé

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *