Snabba snabbtågsbeslut.

Han ringde nyss, han Ministern ni vet.

En gammal polare från det vilda sextitalet. Tyvärr så är han i någon mån kvar där men det är okay i mitt minne är han härlig. Han heter egentligen Kalle men han har alltid varit så samhällsintresserad och politiskt aktiv så i kompiskretsen har han hetat Ministern i många år.

Nu var han mäkta stolt över sitt Norrköping.. Nåja hans Norrköping inskränker sig till IK Sleipner och han pratar fortfarande om storhetstiden när “Grabbarna slog Snoka” Snoka var de där fisförnäma och Sleipner var arbetarklassens lag.. Men nu gällde det tåget.

Vilket tåg frågade jag stillsamt?

Dom där snabbtågen du vet.. Norrköping var smartare, Linköping står med lång näsa nu. De ville roffa åt sig de där Linköpingsborna men fick tji… Nu kanske tåget drar förbi Linköping utan att stanna ens.. Men här får vi in tåget mitt i stan… Dä du då kan vi kliva på lätt när det är någon bra match för Sleipner borta..

Men tycker du att det är bra inflikade jag, tycker du att det är bra att ha tåg mitt i stan? Massor med buller, inga parkeringsplatser, och den skarpa kröken tåget får göra in här betyder att det tar mycket längre tid mellan Stockholm och Malmö?

Ja va faan spelar det för roll, Sleipner spelar inga matcher i Malmö..

ok men vad säger du om bullret och bristen på parkeringsplatser. Hela området kommer att bli blockerat av bullrande tåg. Det är väl inget bra och om du titta hundra år fram i tiden vad kommer vi då att säga om att dagens politiker drog in ett tåg mitt i stan?

Ministern var tyst en stund, så sa han.. Ja det vete faan om du inte har rätt och om hundra år ligger nog Sleipner i allsvenskan och då ska vi till Malmö lika sjutton.. Näe.. stoppa det där bygget om du kan, det verkar vansinnigt att dra in tågen mitt i stan dö..

Klick, han hade pratat klart.. Vi hörs ministern sa jag och la på telefon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *