Att sia om framtiden.

Enligt Bondepraktikan så blir det en sträng vinter om rönnen bär rikligt med frukt.
Det gör den inte.. inte här i alla fall.
Så tecknen tyder på att det blir en mild vinter i år med..
För säkerhets skull tänkte jag starta snöslungan i går, efter att jag hade klippt gräset.. Snöslungan har stått sedan förra vintern utan att bli ompysslad som det borde ha blivit.

Bensin fylldes på, startgas sprutades in å så drog jag…. jag drog så in i hoppsan men inte ett liv blev det.
Tändstiftet plockades bort och torkades av, en skvätt bensin samt lite startgas sprutades ner i cylindern innan tändstiftet satts tillbaka.. Och nu djäklar..
Det brakade i gång med en smäll, en tre decimeter lång eldslåga slog ut ur ljuddämparen och så blev det tyst, utom i mina öron.. smällen hade satt fart på min tinnitus…

Med hörselskydd på, gjordes allt om en gång till..
Smäll, eldslåga men så.. den stannade inte… Det gick så det bara vrålade om motorn.

Efter fem minuters vrålande och med garaget fullt av avgaser stängde jag av. Nu så, kom igen nu bara förbaskade vinter här är jag förberedd…

En snabb titt på klockan.. jag ska vara på ett möte med min partiförening om tjugo minuter. Hemskans bråttom blev det.. klädbyte, rafsa ihop papper som skulle med och så full fart. Tänk vad tiden går fort när man har roligt..

Att komma lite försent till ett möte och förklara att jag hade kört snöslunga i september och sjutton grader varmt ute, var ingen höjdare.. ledamöterna skakade lite långsamt på sina huvuden och såg medlidsamt på mig..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *