Dyr diesel

Jag la märke till att han körde så nära bakom mig.
Det var på E22:an mellan Söderköping och Norrköping, en sportbil av något japanskt märke… men det är ju inga sportbilar bara kopior.. En riktig sportbil det är en Porche..

Nå, han körde nära och hade sitt helljus på, nu var det dagsljus så det spelade ingen roll. I backspegeln kunde jag skönja en herre med rutig keps och glasögon..

Jag blinkade ett par gånger med min varningsblinkers för att påtala den obehagliga närheten av hans bil bara tio meter bakom min Skoda.
Inget hjälpte..

När jag tio minuter senare svängde in på parkeringen vid Mirum i Hageby, följde han efter. Jag stannade och klev ut med en frågande min?
Med rutig kavaj, bruna chinosbyxor blå skjorta och en svart slips såg han ut som ett UFO.. Den rutiga kepsen förstärkte den löjliga uppsynen.
Han stegade fram till mig och sa på sin fjantiga Stockholmdialekt:
– Varför i helvete kör du så sakta, såg du inte vilken kö du hade bakom dig?

Jag förklarade omsorgsfullt att jag kör bara 70 på 100 väg för att spara bränsle och co2 utsläpp dessutom blir kostnaden mycket mindre om det inte går åt så mycket bränsle…

Mannen stod en lång stund och stirrade på mig vände på klacken och satte sig i sin bil igen, motorn var ju redan igång men han drog ner sidorutan körde ut huvudet och ropade:
Din djävla skattesmitare! Och drog iväg med sin japanska bil.

ja ja visst jag betala mindre skatt bara för att jag förbrukar mindre bränsle… Men det är väl okay..

1 comment

  1. Det är helt otroligt vad 10 km saktare gör i minskad förbrukning, men mej lurar du inte, du förklarar det med miljö, men det är ett klart gubba-tecken, det vet jag genom mig själv, som allt mer gillar att glida fram sakta “för bränsleförbrukningen ska minska”, ler i mjugg och inser att det nu passar mig bättre att ta de lite lugnt, jag som hade porsche då det begav sig, en riktig en, V8 4.5 liter och växellådan sammanbyggd med diff-växeln bak, vilken bil, vilken väghållning, vilka bromsar. För övrigt tackade polisen mig att jag hade väntat in dom. Det var då det.
    Fortsätt du att glida fram, så gör jag, och var beredd på hetsporrarna, du var troligen själv en sån en gång – det var jag i alla fall.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *