Ministern har ringt!

Tjena grabben, hur är det med dig?
Det var min gamla polare Kalle från skolåren, de första åren i Folkskolan..
Vi är så rysligt gamla så vi har gått i Folkskolan! 8 årig..
– Hej ministern, det var länge sedan jag har hört något från dig. Var har du varit?
Kalle är inte minister! men han pratar gärna aktuell politik med kompisarna på stan, det så kallade A-laget Han är väl insatt i händelserna i landet och han följer utvecklingen i de tidningar han kommer åt, mest gratistidningarna. Kompisarna i a-laget tycker att han vet så mycket så de kallar honom för ministern, med viss respekt.
– Ja va faan jag fick några månader på torken, eller behandlingshemmet heter det nu för tiden. Jag var lite nergången och mådde tjyvis så jag har fått lite omvårdnad, mat, värme och lite nya kläder. Ingen sponken på hela tiden det var jävligt. Men efter ett tag vande sig kroppen av med sprit då gick det bättre.

-Men nu var det inte något jävla terapisamtal vi skulle ha! han skrattade hjärtligt, vi ska prata tåg!
Vad är det för en idiot som tycker att vi ska köra tågen rakt igenom innerstan? Det ska bli snabbtåg och då kan dom väl inte göra en toksväng för att komma in i stan det tar ju en massa tid! Dessutom är det bara sjöbotten lera inne i stan så fatta vilka vibrationer den blir i alla lyxhusen de byggt där. Men jag ser nog… Trafikverket bygger en ny avfart från E4 ute vid Fiskeby och de vet ju något som inte kommunledningen har fattat… Det blir en station för Ostlänken just där vid Fiskeby. Som väl är så har transportstyrelsen insett att tågen inte kan gå genom stan!

-Men herregud så mycket pengar kommunledningen har satsat på anpassning för Ostlänken utan att riksdagen har fattat ett enda beslut.. Hur törs våra lokala politiker göra så? Inte så underligt kanske att vi ser ett och annat avhopp nu, skönt att smita från ansvaret..

-Men hallå där Kalle! Jag var tvunget att hejda honom lite.
– vi har ingen aning om var snabbtåget kommer att gå, vi vet inte ens om det blir något så jag tycker att du är för snabb med dina slutsatser!

-Hej då kompis, jag måste dra ut på stan och se hur polarna har det. Vi hörs!
Han var borta, det är så han är, säger det han tycker och försvinner sedan så slipper han argumentera för sina ibland grov tillyxade påståenden.

Tjingeling

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *