Litten kuling…

Hur sjutton kan man kalla en kuling för ”litten” Norges sjörapportör säger ”litten kuling” Det blåser 22m/s här i hamnen.. eller gjesthavnen, som de säger här. Det blåser med andra ord, småspik över hela Norge..

Men vi skyr inget, tre väderbitna tuffingar. Med sammanbitna ansikten och hårt åtdragna kläder ger vi oss i väg. De kraftigaste byarna slår nästa omkull mig och jag får hugga tag i räcket.. Med nerböjda huvuden stretar vi vidare… Första bryggan klar, så över en bro vi sneddar på en gräsmatta och så.. är vi framme vid det fantastiska konserthuset..

Båten? Ja hon ligget väl förtöjd i gjestehavnen.. inte fanken ger vi oss ut i det här blåsvädret inte.. Vi ska gå på en konsert här i Kristiansand. Norges TV ska sända härifrån, ett sommarprogram. Vi tänker vara där.. Lyssna och.. kanske synas i Norsk TV.. Segling.. kanske i morgon. Vinden ska avta och vrida lite mot syd och då sticker vi… Vill du se var vi är? Kolla www.winlink.org/dotnet/maps/positionreports.aspx sök på sa5bak, där matar vi in positionen då och då.

God dag på er.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *