Korkat?…

I går ringde telefon, det var “ministern” igen.
– Öhh, kan du ringa mig. Dä blir billigare då. För mig alltså. Sa han

Jag ringde.

– Jag har nya uppgifter om hyrläkarna.

Jasså, men har du rätt nu då?
– Ja för sjutton, vi satt på muren, “I Hörsalsparken alltså” och snacka några av polarna. Då sa “skärar´n” att han visste hur det hänger ihop med hyrläkarna. Känner du “skärarn”?

Nej det gör jag inte.
– jo visst fanken vet du, han är avdankad kirurg, därför har han det där konstiga öknamnet. Skärarn, fick sparken för säkert tretti år sedan. Han råkade ut för en skilsmässa, han jobba för mycket så kärringen hans tog ungarna och stack med en annan gubbe. Skärarn klara inte det så han säcka ihop helt, spriten tog en.. Men nu är ha med oss istället.. Ja ja vi lämnar ju ingen i sticker här, vi är ju kompisar. ha ha..

Okay men vad ha detta med hyrläkarna att göra?
– Jo vet dö, han säger att felet i samhället är att det utbildas för få läkare. Regeringen vill inte sätta av mera pengar till deras dyra utbildning, de vill inte heller skapa flera utbildningsplatser fast det så väl behövs. I stället sänker de skatten för de läkare som redan är läkare och tror att de ska jobba mer.. Dom, regeringen alltså, är ju helt rudis. det funkar ju inte. Så länge vi inte har tillräckligt med utbildningsplatser för svenska läkare så kommer vi att ha brist på läkare och då kan de diktera sina villkor helt själva.

Jaha intressant, men vet du att det här stämmer nu då?
– Ja för faan vi litar på varandra Skäran och jag.

Men nu har vi ju ett kraftigt underskott i Sveriges finanser, balansen i ekonomin har gått från + på 67 miljarder när Moderaterna tog över efter Göran Person, sossen du vet, till ett underskott på 87 miljarder som vi har nu. Det finns inte pengar till att öka utbildningsplaterna för läkarstudenterna. Istället vältras kostnaderna över på Landstingen, som tvingas betala jättesummor för hyrläkarna.

– Ja visst, sa han ministern. – Vi är överens om det Skärarn och jag, ja de andra igänget också. Så här blir det faan i mig inga röster för moderaterna inte. Du nu öppnar glasbanken. Jag har några spänn.. Jag sticker dö. Vi hörs

Han drog iväg. Ja ja så är det med A-laget. Helt utslagna ur samhället, de korkar gärna upp men.. korkade, behöver de inte vara för det.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *