Bakslag..

Jag tittar en lång stund ut på vattnet, visst har det tjocknat till. Ytan är alldeles stilla, vattenmolekylerna har så låg temperatur så att de kristaliserar sig..
Det blir is alltså..
Nu, när vi några dagar haft en förnimmelse av vårens analkande, känt solen underbara vårvärme och njutit av att kunna dricka lite kaffe utomhus.
I lä visserligen, för det har ju blåst en del, men i lä, bakom båthuset var det så underbart skönt.

Så kom det nu ett bakslag.. Kallt om fingrarna, kylan tränger in under kläderna och av båtpysslet blev det intet.. Målade några detaljer i går, med härdfärg. Den kräver värme för att härda och det får jag nog vänta på..
Nääe det är nog bara att ta på sig vinterkläderna igen, så lätt kommer vi nog inte undan..

Apropå att komma lätt undan, så ficka jag ett brev från min elleverantör igår.
Ett vackert brev med färgtryck. De gjorde mig uppmärksam på vilken viktig kund jag var och vilka fina förmåner jag skulle få om jag fortsatte att vara viktig kund..

Jag läste och läste.. Det ända som jag hade svårt att hitta och läsa med tydlighet var elpriset.. Men det är ju det som är viktigast..
Dock kunde jag förstå att om jag väntade med att välja ett fast pris så skulle leverantören se till att jag under tiden skulle få ett bra pris.. för dem alltså.

Att vänta, betyder att vi kommer närmare en konjukturuppgång med raskt stigande elpriser. Det var va den rackarn ville. Jag skulle vänta så att jag ska få betala ett ännu bättre pris för elleverantören..

Det är en himla tur att jag inte ännu behöver välja leverantör av hemtjänst eller äldrevård eller för den skull inte heller sjukvård..
De, leverantörena, kommer också då att linda in allt i vackra ord och färgtryck, så jag kommer att fatta noll… Men de kommer att bli rika på min okunskap.

Nej gode gud bevara mig från lov och allt annat meningslöst väljande..

Men till dess… God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *