Kikki Liljeblad, misstrodd?

Robert Höglund.

Sedan en tid tillbaka tidningskändis av stora mått.

Han, Robert, hade frågor angående Islam och varför religionen är så samankopplade med terrorism i världen.

Hans frågor, väckte bestörtning hos vårat, hans och mitt, parti.

Eller i varje fall hos den lokala partiledningen med Ordförande Kikki Liljeblad i spetsen.

Hon ryckte resolut ut och med handlingskraft.. fråntog hon Robert Höglund hans få förtroendeuppdrag i partiet och dessutom uppmanade hon honom att frivilligt lämna partiet.

Under press från Kikki Liljeblad, gjorde han det så nu är han i praktiken utesluten.

Men….

Hans frågor togs seriöst av Islamska företrädare i Norrköping som nu villigt och vänligt har ställt sig till förfogande för att svara på de frågor som Rober Höglund har.

Höglunds frågor har på kort tid, skapat en dialog mellan våra Islamska företrädare och oss alla andra som också undrar. Det har inte mitt parti klarat.

Oss alla andra skriver jag utan namn för vi vill inte gärna bli uteslutna ur partiet bara för att vi undrar och har frågor… Eller hur?

Med facit i hand ser vi att Höglund har gjort något bra, han har skapat en dialog för att på Socialdemokratisk folkbildningens sätt, öka kunskap bland människorna.

Så jag undrar om det inte är dags för våran lokala partiordförande Kikki Liljeblad att ompröva sin ställning som företrädare för ett parti där åsiktsfrihet och yttrandefrihet är väl inarbetade värderingsord, där hårda tag och uteslutning inte platsar alls.

Eller måste vi partimedlemmar själva, ompröva hennes uppdrag?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *