Hoppas att det blir påsk snart.

Jag brukar längta till påsk. I år är det inget undantag. Varje morgon tittar jag var solen går upp och ser att den går upp mer och mer åt öster. Skönt.. solen följer almanackans planering.

Så som varande träbåtsägare så tror sig alla förstå att jag längtar till påsk, båtrustande, sjösättning och kommande äventyr på de sju haven.. Slätbaken, Aspöjafjärden och på långsegling ända bort till Oxelösund.

Men dom har fel… Jag väntar på att julen ska ta slut..

Den varar ju fram till påska.. vet ni. Så nu väntar jag på att få kasta ut julgranen. Årets modell på gran blev smal.. Smal så in i helvete.. så det gick inte att spänna fast den i julgransfoten.. Undrar varför julgransfoten är så himla stor förresten..

Jag fick sätta i fyra vanliga vedträn, sådan som man eldar med i kaminen, runt granstammen. Så surrade jag fast vedträden med ett snöre och drog åt. Därefter kunde jag spänna fast alltihop med spännskruvarna i julgransfoten..

Nu är jag rädd för att det ska skjuta isär och hela graneländet rasa ut på golvet med belysning och kulor i alla grenar. Det blir inte kul i någon gren.

Därför väntar jag på påsken och hoppas att den infaller tidigt i år…

God dag på er.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *