Åk inte te stan!


Ministern, min gamla polare i stan, ringde till kollektivtrafiknämnden på landstinget eller om det var regionen Östergötland..
“det är ju dubbla organisationer nu och dubbelt så dyrt förstås” sa han ministern.

Ministern är ju ingen minister, men han har varit samhällsintresserad sedan barnsben.. Först var det samhällets lekplatser som var i blickfånget, sedan blev det samhällets skolverksamhet. Snart nog blev det alla brudar i samhället.. och dessutom samhällsverksamheten systembolaget..
Ja ja han är nog kvar där fortfarande, fast mest hos systembolagets varor. Det här med brudar har han tappat intresset för, eller som han säger ibland…
” Jag får ju ingen fart på´n han hänger som en jävla blindtarm numera, så brudar är ingen idé att jaga längre”

Enda kvinnan har bryr sig om är sin gamla morsa.. Hon bor utanför stan.. och nu har dom dragit in busslinjen som hon ska åka med till torget, caféet, vårdcentralen och tandläkaren..

Så ministern ringde då till den där nämnden och berätta hur det var..
Politikern berättade om problemen med att det var så dyrt att köra bussar på landet och att de behövdes bättre i stan..

Ministern tjurade till och fortsatte ifrågasätta.. Till slut sa politiker. ” Jag skiter väl i om din morsa tar sig till stan det får du ordna själv, ta bilen!”
“Men för faan, utropade ministern, morsan är 92 år och kan inte köra bil och jag har inte något körkort, det drog dom in bara för att jag var lite på lyset en gång..
Och förresten det finns ändå ingen stans att parkera i hela jävla stan” Nu var han arg, han minister..
Politikern också.. han sa väsande, “säg åt kärringen att kan hon inte parkera i stan så får hon väl ta bussen!”

Ministern la på telefon.. ” Dom där idioterna, va sjutton ska vi ha dom till? Morsan förresten hon ha varit dö i tjugo år så hon skiter väl i bussarna. Skönt att reta gallfeber på en politiker ibland bara”

Minister gick iväg vinkade med handen och sa, “tjingeling på dig och tack för kaffet dö!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *