Pensionen höjs nästa år!

– Tjena Författarn, har du hört att det blir “gott om ett” nästa år?
Nej vadå jag har inget hört, berätta!
Det var min gamla kompis från högstadiet, Kalle. Han kallades alltid för minister på grund av sitt samhällsengagemang. Han var märkligt väl insatt så i sitt gäng i A-laget framstod han som en riktig minister…

– Jo visst förstår du, i bladet idag står det att pensionerna kommer att höjas rejält nästa år och det gäller ju mig, bostadstillägget också.. Här krattar vi pensionärer guld vet du!

Jag protesterade lite, Men Kalle, det är ju indexen som höjs bara för att inflationen har varit så väldigt hög, det betyder att nästa år får du lite kompensation för de vansinniga prishöjningar du har kämpat med i år.

– Men va faan, då har dom lurat mig igen, jag som trodde att det var våran skitregering som äntligen fattat hur torftigt vi pensionärer har det..

Ja det stämmer nog, du har blivit lite vilseförd men nu vet du ju hur det är.

-Ja jag ska genast berätta för polarna, men du vet spriten är ju inflationssäkrad så där är priset oförändrat högt!
Men vi har fått ihop en flarra till frukost! Hej med dig författarn, måste rusa!

Det var den pratstunden!
Tjjingeling

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *