Gå och bada!

En artikel i dagens Folkblad handlar om badplatser i Finspångs kommun.
Det får mig att minnas min egen ungdom konstigt att jag kan minnas så långt tillbaka i tiden….
Det var i slutet på nittonhundrasexti talet så det är långt tillbaka.
Ung och stark samt full av påhitt. Nytaget körkort och en billig bil… Ibland så fungerade den. Det var alltid nödvändigt att ha med verktygslådan utifall att!
Bensin var ju aldrig något problem jag tankade för en “Tia” och det klarade jag många mil på det är skillnad idag det, för en tia hinner inte bensinpumpen starta en gång….

Men det viktigaste och det svåraste var att få med någon tjej till badet.. Nu spelade det ju inte så stor roll för då visste jag ändå inte vad man skulle göra med dom…
Det vet jag nu, men nu fungerar inte fysiken längre så resultatet är detsamma…
Vi åkte oftast till Lotorp, som var ett riktigt inneställe trots att det var ute.. Badet var fint med bryggor och hopptorn.

Vattnet var halt och svart kanske beroende på att det fanns sågverk i närheten.
För säkerhets skull fanns det en dusch med vanligt vatten i så vi sköljde vi helt enkelt bort det som kanske inte var så bra.. Det var inte så petigt på den tiden!
Idag såg jag att Lotorpsvattnet är utan anmärkning, Bra för det är en fin badplats och möjligen borde jag ta en biltur dit..
Men nuförtiden får jag nog åka ensam.. Lika bra det kanske. Förresten så har jag nog inte råd heller… det blir tio mil gånger 0,6 lite bränsle gånger 19 kronor summa summarum 114 kronor!…..
Jag stannar hemma!
Tjingeling på er

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *