Dagens..

Läste i bladet idag om moderatpolitikern i Finspång Carl-Gustav Mörner (M), undrar om han inte är lite adlig också. Han anser att en varg har bitit ihjäl en hjort som uppehöllsig på Mörners mark. För detta vill han nu ha ersättning från länstyrelsens rovdjursskade fond. Moderaten Carl-Gustav Mörner, anser att hjorten är hans egendom och hade planerat att sälja rätten att döda hjorten till någon hugad jägare.

Om han inte får ersättning från Länstyrelsen så kommer han att överklaga till övriga instanser i rättsväsendet för att få sin sak prövad.

Så inte nog med att han anser sig äga vilda djur, han ska vålla samhället kostnader för detta, samtidigt som han via sitt parti säger att samhället slösar med skattemedlen. Har kan man prata om dubbelmoral i ordets rätta bemärkelse.

Medborgare! Akta er noga för att plocka blåbär nordväst om Finspång, det kan ju vara på Mörners mark och då kommer han att kräva ersättning, blåbären ska kanske plockas av Thailändare via bemanningsföretag och ge Carl-Gustav Mörner en extra inkomst.

Och hoppas att det inte kommer fåglar som äter upp hans blåbär, eller örnar som tar hans harar, eller ekorrar som tar hans fåglar, för då får vi skattebetalare betala det via rovdjursskadefonden. Kanske då med höjda skatter…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *