Dagens

Jag har fått brev angående medlemskap i Villaägarnas riksförbund. Jag vill härmed tacka ett mycket bestämt nej, till detta.

Riksförbundets agerande när det gäller fastighetsskatten har slagit så oerhört fel så istället för att framhäva det som en framgång borde ni skämmas.

De i förbundet som bär största ansvaret för arbetet med fastighetsskatten borde inse sitt misstag be om ursäkt och avgå. Ni har inte gått de vanliga medlemmarnas ärende med ert agerande.

Det faktiska resultatet är ju att de med små normala och ganska enkla villor har fått en ökning av skatten genom omläggningen till kommunalavgift.

De med lite större och påkostade villor har fått en blygsam sänkning medan de som har stora och dyra villor och fastigheter har fått en mycket betydande sänkning.

Sist men inte minst, de pengar som inte kommer in till statskassan via fastighetsskatten varifrån ska de komma istället?

Den grupp som villaägareförbundet har hjälpt med att slippa största summorna av fastighetsskatt, den gruppen gör andra finurliga skatteavdrag och skatteplanerar på ett aktivt sätt. Så det blir inte den gruppen som betalar in mera istället.

Nej det blir vi andra som inte kan skatteplanera med våra normala inkomster som får betala in mera istället.

Ett villaägareförbund som agerar på detta sätt, tänker inte jag stödja.

Det vara bara det jag ville säga.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *