Dagens

SÅ idag är det lugnare, det vill säga, det går i den vanliga lunken. Den vanliga lunken innebär ju ganska mycket sysslor men i den takt som jag har vant mig med. Tänk vad lite det behövs för att rubba den.

Obama, USA´s president, väntas till Norge för att hämta ett fredspris som han inte vill ha. Han är överbefälhavare för den krigsmakt i världen som är mest aktiv med krig och krigiska insatser. Jag är säker på att han, Obama, förstår detta och känner det kanske tillockmed lite förolämpande att få Nobels fredspris. De ända som som inte förstår är Norges Nobelkommité. Jag hoppas att de byts ut snarast.

Sarast kan man inte säga att de förtroendevalda i Söderköpingskommun fattar. Göta Kanal AB har dragit sig ur samarbetet angående Båtlyft över E22 i Söderköping. Beroende på att den ur flera synpunkter är orealistisk. Men istället för att förstå detta, går Söderköpings kommun till regeringen och gnäller.

Ett projekt ingen vill ha, Lägg ner!

Appropå att lägga ner, såg jag i bladet att mattematik kunskaperna i sverige är nedlagda. Lärarna kan inte matte så deras utbildning måste skärpas. Ungdomarna i skolan har tappat mark i internationell jämförelse när det gäller matte. Så nu slår Folkpartiets Jan Björklund på stora trumman, här ska det bli ordning och reda.. . Men inte kan det väl vara så illa. Jag träffade härom dagen en gammal klasskamrat som var fullständigt oduglig i matte när vi gick i skolan. Jag frågade hur han klarade sig i livet utan att kunna räkna. – Jo sa han, det går bra. Jag handlar med varor från Thailand jag köper in grejor för tex tio kronor styck och säljer dem vidare för trettio kronor styck och på de tjugo procenten klarar jag mig bra….

Förresten sa han, kommer du ihåg våran odugliga mattemaje, han påstod ju att vi var så dåliga på matte att åttio procent av oss skulle bli underkända. Men va faan, så många som åttio procent, var vi ju inte ens i klassen.

Nu skulle jag ha varit igång på kortvågsradion men det är något fel med min antenn, stående vågen ligger jätthögt, högre en 25. Jag tittar ut genom fönstret men jag ser inga vågor alls… Hmmm bäst att ringa till Sven-Arno han är bra på matte…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *