dagens politik

Äntligen Fredag. Det kan nog de politiker säga som deltog i mötet med arga Lindöbor angående den planerade Norrleden. Jag skriver planerade, för när medborgarna äntligen får säga vad de tycker så är det mesta redan klart och naturligvis svårt att ändra. Så istället för att lyssna på folkviljan, som är förtroenvaldas uppgift, så får de förklara och försvara beslut som redan är tagna utan att det är lyssnat. Det verkar omvänt på något sätt. Hur har det kunnat bli så här med vår demokrati?

Demokratiska spelregler verkar vara satta ur spel också när det gäller SAAB´s affärer med JAS, eller snarare inte affärer, för det blir inte många sålda. Men nu kräver OECD att Sverige lägger pappren på bordet och redovisar sanningen om alla påstådda mutor i samband med säljförsöken. Inte står väl våra svenska storföretag för någon mutkultur… hoppas jag?

Det är ingen ide att skicka Polisen på dem iallafall för de krockar bara sina bilar. Kanske borde vissa poliser åka buss på utryckning istället. Man löper ju heller ingen risk att behöva konfronteras med buset direkt, de har ju hunnit undan innan polisen kommer fram. Men, poliserna är ju kannonbra på att säkra bevis och plocka in buset en och en. Det berycktade Helikopter rånet i Västberga är ett bra exempel på skickligt polisarbete. De slutar ju aldrig att plocka in gangster. Bra Polisen. Jag kan också intyga, efter flera års rallykörning, att det finns många poliser som verkligen kan köra bil. Men de får ju inga rubriker i tidningarna.

Nu ska jag ägna mig åt kortvågsradion som fungerar idag. Fick god hjälp igår av MCZ för att få ordning på radioproblemet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *