Dagens.

Jag funderade på att skriva en årskrönika men skjuter på det ytterligare några dagar. Aktuella händelser tar ju över mina funderingar som vanligt vad sägs om detta citat tex

Så länge den här regeringen ansvarar för ägandet i Vattenfall kommer vi även fortsättningsvis att vara aktiva, ansvarsfulla och professionella ägare, sa näringsminister Maud Olofsson under interpellationsdebatten i riksdagen på måndagen- Ett citat klippt ur en av våra tidningar. Det är ju närmast cyniskt att säga som Maud Olofsson att vi är aktiva i frågan… Efter den här höstens alla affärer som Vattenfall haft för sig. De fortsätter i stor stil med att inte kunna planera repinsatserna på “våra” produktionsanläggningar” de står stilla, när de bäst behövs. Men.. Maud Olofsson har ju koll på´t. Undrar om Maud förstår att 4000 hushåll är utan el bara för att Vattenfall inte sköter röjningen av ledningsgatorna? Sedan måste jag tillägga att den nuvarande oppositionen i riksdagen häcklar regeringen för bristerna i Vattenfallstyrningen, men de har som tidigare regering INTE styrt bättre själva!

Hägglunds, tillverkaren av Bandvagnar mm, har fått en jätte order på bandvagnar från Frankrike. Franska armén ska köpa krigsleksaker åt sina militärer och har bestämt sig för att Hägglunds är en bra leverantör. Va synd att inte den Svenska försvarsmakten har förstått det. Vårat Svenska försvar köper bandvagnar från Finland istället. Snacka om att gå över “sjön” efter vatten..

Nu ska jag leta fram min bil i snön och se om den går igång, vi har ju äntligen fått vinter. Som väl är så har jag rustat min bil för det. Till skillnad från lastbilar och bussar, så har jag vinterdäck på alla hjul, det behöver tydligen inte bussarna och lastbilarna ha. Konstigt, de har ju ganska ofta problem med att ta sig fram när det blir halt. Bussrepresentanten sa att vi kör ju bara i stan.. men det är ju ibland till och med halare i stan en på landet! Förarna får anpassa hastigheten säkerheten först, sa han också… Men då skäller både trafikledning och passagerarna på att tiderna inte hålls. Det kan inte vara lätt att vara bussförare inte.

Nu, ska jag ut och åka och jag kommer att passa mig noga vid möten med lastbilar och bussar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *