Dagens reflektion.

Nu är vi i ett läge med kamp på liv och död. Inte nog med att det ska hittas något att äta det gäller att se upp för andra som i sin iver att få något att äta, inte drar sig för att döda. Vintern med snödjup runt 50 cm som dessutom är hård så det är svårt att gräva i den med en spade, ställer till ett elände för alla djur. De stackars vilda djur som måste hitta något på marken klara inte längre att gräva i den här hårda snön. Utmattade och hungriga, blir de ett lätt byte för rovdjuren, de som för det mesta flyter ovanpå snön. Här har vi haft besök av harar som är hungriga. De ger sig nu på barken på frukt trädens grenar för att få något i sig. Det är inte bra för hararna att blanda bark i maten och frukträden mår heller inte bra av det. Så med hjälp av min hästägande dotter, har jag nu lagt ut en bal med hö åt de stackars djuren så får vi se om det kan rädda både frukträd och harar.

Snön tär hårt på våra mänskliga tillgångar också. Norrköpings kommun kommer att få lägga 8 – 10 miljoner extra på snöröjning den här vintern. Men då kan man ju undra vad de som planerar hade väntat sig?? Vilken tur att kommunen har fått et rejält överskott för 2009 det finns ju pengar att ta av.

Försäkringskassan personal drabbas också. Kanske inte av snödjup direkt men av besparingar som behövs för att skatterna ska kunna sänkas för det som har det bra. Försäkringskassans personal har inte råd att vara sjuka lika mycket som tidigare. Inte så konstigt för den som är sjuk får ju vänta länge på att få sin ersättning, för att Försäkringskassans personal inte räcker till…. Det är ju inte ens säkert att kassans sjuka personal får nåon ersättning alls, för att läkaren anser att de är sjuka kan kassans, för tillfället friska, personal ändra på hur lätt som helst, de vet tydligen bättre. Självklart så har då inte kassans personal råd att vara sjuka utan de går till jobbet. Och… vips så säger kassaledningen att “vi är för mycket personal” och så dras det ner direkt. Ja inte på ledningen förståss, (de flyter ovanpå snön) utan bara på handläggarna, som ska se till att du och jag får våra försäkringspengar när vi är sjuka, om de nu tycker att vi är det…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *