Dagens reflektion.

God morgon och äntligen vardag. Jag blir lite trött på helgdagar den här årstiden, det är bara för många. Mycket ska göras dessa dagar, förväntningar skruvas upp och alla har plötsligt så djäkla bråttom. Det blir sent om kvällarna, mattiderna förändras och det blir en hel del både onödig och onyttig mat en så här lång helg. Så när kvällen på annandag påsk kommer är jag alldeles trött. Idag på morgonen kunde jag gå upp i vanlig tid och med vanligt tempo, äta min vanliga frukost och köra de vanliga morgonrutinerna, kaffe efter frukost tillsammans med tidningen. Det var skönt.

Tidningen hade inte så mycket att komma med idag. Där råder nyhetstorka eftersom alla journalister har varit lediga under påsk. Det är snart sagt bara utlänska nyheter, för de kommer tex via CNN och kräver inte så mycket av våra tidningsredaktioner, bara att kopiera och trycka. Inte ens sanningshalten behöver kollas….

En inhemsk nyhet är att det har samlats femtontusen… människor vid Hornborgasjön. Iklädda fjällrävenjackor, stickade mössor, ryggsäck och med grova kängor, samlades de på alla fält runt sjön. Där utför de rituella handlingar…. alla tittar i långa rör som står på ben, (kikare) de svänger villt fram och tillbaka med små lådor med tjocka rör på, (kameror) och på en bestämd signal, sätter sig alla ner för att dricka kaffe ur sina jättehöga muggar (termosar) Skådespelet var imponerande. Eftersom människornas beteende medför många frågetecken så samlades det en hel del åskådare. Nästan trettontusen Tranor hade löst biljett till evenemanget. De kom flygande från hela världen för att få iakta människornas vårriter. I glädje över att de fått tag på biljetter och kunde åse skådespelet runt sjön var det flera av Tranorna som spontant började dansa, det förkom tillochmed en och anna ekivok handling bland det ditflugna. Men det är väl ok.

OK är väl inte vädret.. eller? När jag slog upp ögonen på annadagsmorgonen var marken täck av snö. Va faan, var den spontana kommentaren. Men det är väl så april är, ömsom varmt och sol ömsom kallt och snö. Det är bara att jag har glömt det sedan förra året minnet är inte så långt.

Men jag minns Kalle bond, en gammala jobbarkompis på bruket, han hade ett stående uttryck: “Aprilasnö är fåragö” det är “bra för bönnera” ja ja han var alltid så förnöjsam Kalle bonde, det spelade inge roll vad som händ så kunde han se något gott i det. Lite av hans inställning skulle vi behöva lite till mans.

Men lite svårt är det när jag hörde morgonens väderrapport och samtidigt titta ut genom fönstret, det var fullständigt igenmulet.. och väderprofeten sa, frampå dagen mulnande….. Hur i hela världen ska det bli då…

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *