Dagens reflektion.

Solen börjar bryta igenom morgon-mulet. Väderprofeterna har lovat värme idag. Om solen håller sig framme kan det bli årshögsta teperaturen idag kanske upp mot femton grader varmt. Härligt…..

Det får mig att fundera på när det egentligen är vår. Ja jag vet, smhi har en definition, men jag tänker mig en mera känslomässig upplevelse av att det är vår. En jobbarkompis utryckte det ungefär så här: I April när jag har bytt vinterdäck till sommardäck, tvättat, avfettat och vaxat bilen samt en genomgripande städning invändigt. När jag då sätter mig i och åker en sväng med nerdragna rutor och lysande sol. Då känner jag våren i hela mig.. Kan man uttrycka känslan bättre?

I går bytte jag bort dubbdäcken mot sommardäck. Jag skulle ha några däck omlagda på fälgarna också så jag åkte till en lämplig däckverkstad som kör med drive in. Kön var runt hela kvarteret och det tog mig en och en halv timme att komma fram. Nå jag hade ju tid så det var ingen fara på taket.

Fara på taket, ja det är det tydligen på min gamla fabrik. Där är strejvarsel lagt. Något som inte är bra vare sig för den ena eller andra. Hjulen snurrar för fullt i skogsindustribranschen och det behövs ju efter några verkligt svåra år. En strejk i det läget är allvarligt. Men så är orsaken också allvarlig. Det som inte är klart är att LAS och turordningsreglerna ska hållas. Vidare ska återanställningsrätten hållas. Det ska inte tas in några bemmaningsföretag istället för de som sagts upp. Mycket viktiga frågor.. Som jag hoppas att alla står upp för. Det har tummats en del på detta på senare år. Något som förr inte skulle fallit någon chef med personalansvar in, att tumma på LAS. Reglerna fanns och skulle följas var mottot tidigare. Nu förekommer det chefer som passar på att plocka lite här och lite där, allt efter eget tyckande och förstånd och det är ju inte alltid det bästa…. Nåja tack vare ett starkt fack så får de då backa i arbetsdomstolen. Så att dessa frågor är viktiga förstår man lätt.

Lätt blir det inte för den “Vildmoderaten” i riksdagen, som gått ur moderaterna och hotar att rösta mot allt de säger bara för att han inte själv får som han vill… Han gick med i SPI sveriges pensionärs parti, men där vill de inte heller ha´n. Nu ska ha uteslutas också därifrån. Det är ju inte konstigt att politiker föraktet är stort inom Moderaterna. Men sådana vänner så behöver de inga fiender.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *