Torsdags tankar.

Nu är el-leverantörerna igång och snor åt sig igen. Titta bara ett citat ur dagens NT: Elnätsföretagen höjer i år sina avgifter med i snitt 7,8 procent. Det innebär en stor real höjning eftersom inflationen, mätt i KPI, under det senaste året bara stigit med 0,6 procent.

Det är inte klokt vad de skor sig! Och, det är samma roffare bakom distributionsnätet som det är bakom elproduktionen. De har bara delat upp det i olika underbolag. Fy fanken för dessa rövare… Fy fanken för Norrköpings kommun, som sålde ut vårat välskötta elbolag, NME, till dessa monopolbyggande pengarövare, Sydkraft, sedemera EON. Tänk om vi hade haft kvar NME, då hade vi kunnat balansera dessa rövarmonopol med ett gemensamt ägt elproduktion och distributions företag Norrköpings Miljö och Energi. NME… Vi har ju vattefall kan man tycka men där har våra politiskt valda företrädare, tappat kontrollen sedan lång tid tillbaka.

Tappat kontrollen, har polisen i Norrköping gjort också. Nu ska de anlita TV3 programmet efterlyst, för att få fast bilisten som körde på ett par ungdomar i Norrköping för ett par veckor sedan. Enligt vittnesuppgifter, så var det en mörkblå eller svart BMW stylad med spoiler mm som i hög fart kom körande på skarphagsleden. På två veckor borde polisen ha hunnit kontrollera varenda BMW som ser ut så… Men inte då, de vänder sig till TV 3 istället…. Hur svårt kan det va?

Svårt är det också med sveriges näringsliv. Alla dessa “kompetenta” företagsledare med hutlöst höga löner håller på att tappa mark när det gäller utveckling och uppfinning. Sverige rasar i listan över vilket land som lämnar in de flesta nya patenten. Svenska företag som historikt har klarat sig på att hitta på nya produkter, försöker nu konkurera med sänkta löner och sämre anställningstrygghet. Vi ska bli ett låglöneland och ta upp kampen med andra låglöneländer i världen. Istället för att vara spjutspets när det gäller teknikutveckling mm. Det är ingen bra framtid vi ser.

Vi slutar väl alla som svart städ arbetskraft på Mc Donalds kanske.

För övrigt ser det ut att bli en fin dag. God dag!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *