Torsdag den 30 sept

Idag är det äntligen torsdag. Äntligen, beror på att det är “Mitt i naturen” på TV i kväll. Snart nog det enda tv program som jag ser och ser fram mot. I kväll ska det handla om fågeln “Brushanen” fågelvärldens modelejon sägs det. Det blir spännande.

Spännande, eller rättare sagt “Spänning” var det inte i Stockholms tunnelbana idag på morgonen. Strömmen var helt enkelt bruten och alla tåg stod stilla. Det beräknas att ca 100000 personer har drabbats av stoppet. Nu är frågan om det var ett “Cyberanfall från USA” (se gårdagens blogg) eller om det är vattenfall som ska börja trissa upp elpriset, eller om det helt enkelt är något som gått sönder.. Ja det kommer väl någon rapport om detta under dagen.

Under dagen i går.. föll amerikansdka dollarkursen igen. Det är inget konstigt med det. Den Amerikanska ekonomin är ju sämre en de flestas. De satsar alla pengar på krigsleksaker åt sina generaler. Så de i Guds namn, kan slå ihjäl människor över hela världen. Dessutom är Kinas ekonomi är ett hot mot USA så nu kräver USA att Kina ska höja sin valuta annars blir det importtullar på Kinisiska varor. Säger detta USA som i tid och otid, tjatar om vikten av fri handel.. Ja ja men inte när det drabbar dem själva.

Drabbar dem själva gör Vrinnevilistans taktiserande i Östergötlands landsting. Nu vill de samregera med de “röd-gröna” men inte med Vänsterpartiet… Det var det dummaste jag hört idag. Vrinnevislistans Lars Pettersson, säger att Vänsterpartiet är emot den fria etableringen av vårdcentraler….? Ja men vad då? Det är ju en “Nationell lag” som styr detta, inte Landstinget i Östergötland.. Så Vrinnevilistans ledare Lars Pettersson, kanske kan slå sig ihop med Sverige Demokraterna och börja läsa på vad ett landsting gör och inte gör…

Appropå att läsa på.. Jag var på möte med mitt lokala parti, en socialdemokratisk förening, i vår enkla… valanalys slog vi fast att de som röstar åt höger i allmänhet och på Sverige Demokraterna i synnerhet, gör detta av okunskap. Ju längre åt höger dessto mer oskolade åsikter.. Ja lika enkelt som självklart.. Men som jag tidigare har sagt, vem har haft ansvaret för utbildningen i det här landet under många många många år?? Just det..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *