2011 Möjligheternas år

Ett nytt år har börjat. Trehundrasextiofem oanvända dagar framför oss. Vad ska vi göra med dem. Ja ganska många går ju åt till fasta saker såsom arbete, hämta och lämna på dagis, föräldraaktiviteter i skolan och fotbollslaget. Vi ska laga mat vi ska städa sköta om tomten eller gemensamhetsområdet utanför huset. Vi ska umgås med vännerna och mycket mycket mer… Räcker tiden till, blir det någon tid över… Ja för de flesta så blir det tid över och vad ska vi använda den till?? Vet vi vad vi vill göra med den tid som blir kvar. Njae det kanske inte är så självklart. Jag har roat mig med att fråga människor i min bekantskapskrets om deras planer för det nya året.. Det är förvånande hur lite planer och drömmar som finns bland ”vanliga människor” Är det då viktigt att ha planer och mål, kan man bara inte ta en dag i taget som de kommer… Jodå visst kan man göra det. Men ibland så sätter jag mig och funderar på vad jag skulle vilja göra, vad det är som jag drömmer om. Går det att uppfylla… Själv blir jag förvånad över att det inte är så omöjligt att uppnå de flesta av drömmarna.. Men.. jag måste börja min planering och resan till målet tidigt. Jag kan inte i slutet på nästa år, försöka genomföra mina mål hals över huvud, för det blir inte bra. Ett mål idag, i början på året gör att jag kan greppa de tillfällen som dyker upp och som leder mig mot målet. Jag kan också se vad som inte… leder till målet och släppa det utan att förbruka kraft på det. Hur är det nu då. Tänker vi så här eller… Jag ska ut i världen och segla.. för det behöver jag kunna språk.. I slutet på januari börjar jag en engelska kurs. Den leder mot mitt mål eller hur..

Vad ska du göra??

Gott nytt användbart år till er alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *