Väntans gissel..

Våren, är förväntningarnas tid. Iallafall för mig som har lyckan att he en båt. Det betyder att hela sommaren ligger framför mig och den kommer att bli helt underbar.. Sol varje dag, vind åt det håll jag ska segla och lagom mycket då förståss 6-7 m/s Glada människor i alla hamnar och i alla andra båtar. Så ser det ut i mars varje år.. båtmässan i Älvsjö är startskottet nu är det bara att skynda på, knappt två månader kvar till sjösättningen. Visst är det stressigt.. men möjligen en positiv stress.. Särskilt om man som jag har en träbåt. Mycket jobb som ska göras på en kort tid. Men hur var det nu förra sommare och förra på det och förra på det… Inte blev det riktigt som jag hade tänkt och önskat. En hel del regn, vind åt fel håll, trångt i hamnarna och för all del.. en och annan tjurskalle också… Men nu.. den här sommaren, nu kommer allt att bli bra.. Bara att sätta igång.

Nu kommer det att bli bra.. Det är de ord som jag hört angående vår kommuns grundskola också. Dessa ord har sagt varje år så länge jag kan minnas.. Visserligen har vi problem nu med att en hel del av våra barn inte klarar grundskolan med bra resultat och därmed ödelägger sin framtid.. Men nu .. nu har vi gjort det och det och det så det här kommer att bli bra… Blev det så då?

Nääe samma visa nästa år.. Många barn med undermåliga betyg och dessutom med erfarenhet av att “jag är misslyckad” i sitt livs ryggsäck. kommer ut från vår socialdemokratiska grundskola… Men.. nästa år.. då blir det bättre.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *