Första försöket…

att nå Utklippan. Sveriges sydostligast spets, gick om intet.. Vinden var god och den skulle avta till kvällen, så vi satte kursen mot den ytterst belägna fyrplatsen. Men vinden var rakt bakifrån och de tämligen höga vågorna.. någon meter, gjorde det minst sagt vingligt. Vi fick ändra kurs för att få en slör, snett bakifrån, och då hade vi kursen rakt in i Kristianopels hamn.. Ja ja, vi tycker om Kristianopel. Och vinden avtog inte, tvärt om den har ökat till kulingstyrka istället. Nu tänker vi vänta här tills vädret har ordnat sig. Just nu alldeles för mycket vind, mulet och då och då en skur.

Jag vidhåller att smhi inte fixar vädret något vidare. Ett lågtryck över Polen går plötsligt i nordvästlig riktning.. det är mycket ovanlig. Då klara inte smhi´s datorer detta. Här behövs en metreolog.. finns det några kvar på smhi??

Men som sagt vi väntar.. Seglar lungt alltså.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *