Strindberg

Har jag inte sett röken av, om han nu rökte förståss… Dock har jag hälsat på hos Madam Flood och de andra Hemsöborna på Kymendö i Stockholms skärgård. Öster om Dalarö. Det var en sällsam historia.. nu alltså. För det visade sig att de som idag utgör “hemsöborna” har varit i Norsholm många gånger. En släkting i grannhuset och flera bekanta i huset intill mig. Det är märkligt vad världen är liten… eller snarare så bekräftar detta min uppfattning om att Norsholm är världens mittpunkt. Allt som händer har någon koppling till Norsholm..

Nu har vi tagit oss längre norrut. Vi befinner oss på den plats i Roslagen där min båt är född.. Det lilla varvet med de stora resurserna… Alsviks varv. Norr om Åkersberga. Här finns fortfarande mannen som på den tiden byggde båten.. Kan man säga att vi hälsar på Akaias pappa.. Nä kanske inte så.. men det är i varjefallen båtbyggaren som byggde henne.

Vi har haft “parkettplats” till Roslagsloppet.. racerbåtstävling med mål i Öregrund.. Oj vilken fart och vilket ljud.. Häftigt alltså.

Vidare så vimlar trakten av musik. Vi har lyssnat och spelat.. härligt det med alltså..

Nu ska färden fortsätta norrut, vinden ligger kvar på sydväst, det har den gjort i två månader nu. Men på onsdag.. ska det bli norlig vind och då vänder vi troligen söderut.

Seglar lungt vidare..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *